מה אפשר לעשות במרחב השלישי?
ביקור ב'בית': העבודות במרחב זה קשורות למושג בית. כאן תוכלו למצוא ארון מטבח ובו חפצים שאין סיכוי שנמצאים אצלכם במטבח, רצפת דירת מגורים שעשויה כולה מתבלינים, הזדמנות לשבת בנוחות בסלון ולהקשיב לסיפור סינדרלה במרוקאית או לצפות מהחלון בגרפיטי של קבוצת "ברוקן פינגאז" העוסק במיתולוגיות חיפאיות. הפעילות בתערוכה מזמינה את המשתתפים להתערב ולהוסיף פרשנויות וסיפורים לעבודות.
פאזל חיפה 'בין הר לים': פעילות חווייתית סביב יצירתה של איה אורבך -פאזל חיפאי - על שכונותיה ותושביה ועוסקת בסוגיות כגון: מה בין עיר מרובת תרבויות לעיר בין תרבותית? הרחבת נקודת המבט שלנו על חיים במציאות מגוונת וגילוי חלקים חדשים מתמונת החיים המורכבת והעשירה.
חפצים וסיפורים: פעילות עם אוסף החפצים שלנו מאפשר מטאפורה לחוויית המפגש עם האחר. בכל רחוב ופינה, יש "חפצים", חלקם איננו רואים, חלקם איננו מבינים את משמעותם ואחרים נמצאים אצלנו כאשליית היודעים- אלה מביאים לתקלות-תקשורת ואי הבנות בין תרבותיות.
ביקור ב'מעבדה':: במעבדה לזהות חזותית המעצבת רוני לויט מנסה להבין את חיפה דרך נתונים מקריים ופרשנות סובייקטיבית. המבקרים בודקים כיצד סטטיסטיקה ונתונים עשויים לסייע, אך גם להכשיל, הגדרות של זהות.
ה'קולנוע' : חלל צפייה בו מוקרנים סרטים העוסקים בחסמי שפה ודעות קדומות ובפערי תרבות.
קלפי המרחב השלישי ב'כיכר': מדרגות הכיכר משמשות למנוחה ומפגש לא פורמלי. האמן דיוויד בראל יצר בכיכר סביבה המחברת בין בנייני מגורים בחיפה לנופים חלומיים בארצות רחוקות ומאפשר למשתתפים הפוגה ונשימה.
כאן נתכנס לשיח מרחיב על היום שהיה, עם קלפים מיוחדים שעוצבו ע"י האמנית ענת ורשבסקי במיוחד לפעילות זאת. נשתף במה שנגע בנו, הפתיע אותנו או עורר אצלנו שאלות ונחשוב יחד על תובנות וכלים לחיים משותפים שניקח לדרך.
הפעילות בבית הגפן מודולרית. ניתן "לתפור" עבור כל קבוצה את תכנית הביקור המתאימה לה.